Blue, blue, blue….

Blue Planet, Blue Moon, Baby Blue, Boulevard, Squarrosa; er zijn wat een blauwe varianten van de Chamaecyparis pisifera. De grote variatie binnen deze soort ontstaat niet door veredeling maar door mutaties. Vrijwel alle coniferencultivars zijn mutaties van de oorspronkelijke soort of van een andere cultivar. Sommige soorten zijn erg gevoelig voor mutaties. En de familie waar we nu aandacht voor vragen is er zoeen. Niet zelden groeien er afwijkende takken in de soorten die we zojuist noemden. Maak je stek van zo’n afwijkende tak, dan heb je weer een nieuw soort. Onlangs stond op de Tradefair in Aalsmeer de firma Edens nog weer met een nieuwe cultivar; deze keer niet blauw maar… mint?

Chamaecyparis pisifera … Blue …

Het zijn mooie soorten voor in de winter op het terras maar ze kunnen ook prima een poosje binnen staan. Worden ze ook nog eens blauwer. We hebben nog drie soorten beschikbaar; geschikt voor een mooie mixlaag:

Baby Blue, Blue Moon en Blue Planet. En verkoop je ze niet meer voor de kerst, dan altijd in het voorjaar. Ze zijn prima winterhard!